keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Toistuvaa kuosia

Moikka!

Sekavista fiiliksistä huolimatta onnistuin tänään saamaan jotain valmiiksi. Ajatus mulla pyöri jatkuvasti tulevan sydänleikkauksen parissa, ja mulla meni todella kauan aikaa vaan valita värejä. Tuijotin kuvaa ja mietin vaihtoehtoja mutta inspiraatio jäi puuttumaan.

Kuva on uudesta Tokmannilta ostetusta värityskirjasta, Harmony Mindfulness. Väritetty Faber-Castellin  Polychromos -kynillä. Kun sijoitin näihin, niin en ole sen jälkeen muihin kyniin koskenut koska nää on vaan niin ylivoimaiset! Kirja on kiva, yksipuolisesti painetut kuvat ja paksu paperi, mutta taidan antaa tämän eteenpäin kaverille, joka värittelee Promarkerin tusseilla. Tässä on musta kuvat kivempia tusseilla väritettyinä - tälläisissä kuvissa ei liukuvärit toimi niin hyvin ja puuväreillä on vähän tylsä väritellä toistuvasti samaa väriä.



Mulla on joku lievä pakko-oireinen häiriö värittämisessä. Mun on pakko saada jotain logiikkaa kuvan väreihin. Lopputuloksesta on välillä vaikea huomata, mutta esimerkiksi tässä kuvassa:
- "Kukat": värit vaihtuvat keskustasta ulkokehälle tummemmasta vaalempaan. Aluksi on tummempaa punaista ja oranssia sisimmissä lehdissä, ja ulkokehää kohti nämä jokainen väri vaalenee asteittain.

- Sama juttu "kukkaa" ympäröivässä kuviossa, liukuväreillä tummasta vaaleampaan. Näissä Polychromoksissa on osa väreistä liian lähellä toisiaan ja kuvassa ei huomaa liukuväriä - tässä on vielä opeteltavaa!

- Vihaan täydellistä symmetrisyyttä, joten joka toinen sini-violetti kuvio on väritetty päinvastoin!

- Noissa pienissä yksityiskohdissa sini-violettien kuvioiden sisällä on vielä pieni yksityiskohta; keskusta on oranssi ja "lehdykät" punaisia ja keltaisia: ideana oli, että nämä kaksi kuviota yhdistyvät niin väreistä tulee oranssi.

Mutta joo. Nyt mä siirryn johonkin vähän mielekkäämpään kuvaan. Joku vähän vähemmin toistuva kuvio, missä voi päästää luovuuden valloilleen. Värittäminen on musta rentouttavinta silloin, kun inspiraatio on päällä ja värejä ei tarvitse miettiä liikoja. All in all, musta ihan kiva kuva mutta ei mun tyyliä. Olisi pitänyt värittää tusseilla niinkuin meinasin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti